Szczytkowice
14 Grudzień 2018
Nawigacja
Strona Główna
Kategorie Newsów
Artykuły o Szczytkowicach
Galeria
Forum
Polecane strony
Kontakt
Na Forum
Najnowsze Tematy
zaginął pies
Gründlich Dutze...
Institution Fün...
Higieniczny wypi...
Solić kowal pod...
Najciekawsze Tematy
O nas w prasie [11]
Żarty - żarciki [8]
Z przymrużeniem oka [6]
Wycieczki [6]
Hydepark - Luźne ... [2]
Ostatnie Artykuły
Przetarg, Roboty bud...
Plan Odnowy Miejscow...
Gospodarka Szczytkowic
Dziedzictwo Kulturowe
Powierzchnia Szczytk...
Nasze filmy
OSP
OSP Szczytkowice
tel. alarmowe: 998 oraz 112
Prezes: Agnieszka Bielecka
Naczelnik: Sebastian Skóra
Sekretarz: Tomek Bielecki
Gospodarz: Paweł Gierczak
Skarbnik: Niedźwiedź Marcin
Drużyna piłkarska
AMESKO SZCZYTKOWICE
Online
Gości Online: 1
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanch Uzytkowników: 303
Najnowszy Użytkownik: tgcrhpivnb
Koło Gospodyń Wiejskich
Koło Gospodyń Wiejskich Szczytkowice
tel.
Prezes Koła: Ewa Gierczak
Firmy w Szczytkowicach
Miejsce na Twoją reklamę
Żart Dnia
Najbliższe święta


Imieniny
Twoje IP
Przetwory sprzedawane na dożynkach
Koło Gospodyń Wiejskich Nasze przetwory cieszyły się ogromnym powodzeniem na dożynkach gminnych w Ujeźdźcu Wielkim. Poniżej trzy przepisy na przetwory z ogórków.

Przetwory

1. Ogórki słodko-kwaśne
4 kg ogórków
1 seler
4 papryki
1/2 kg cebuli
Ogórki pokroić w słupki, zalać na 2 godziny zalewą z 9 szklanek wody i 1 szklanki soli.
Zalewa:
7szklanek wody
3,5 szkl. Cukru
2 szklanki octu 10%
Zalewę zagotować, gotować 3 minuty.
Photobucket
2. Ogórki po góralsku
3 kg ogórków
3-4 papryki
3-4 cebule
Pokroić w plastry, zalać na 3 godziny zalewą z 9 szklanek wody i 1 szklanki soli.
Do słoika dać:
1 listek selera, gorczycy do 10 ziarenek, kolendra do 10 ziarenek, ząbek czosnku, ziele angielskie, listek laurowy, pieprz w ziarenkach.
Zalewa:
3 szkl. Octu
1 szkl. Cukru
4 szkl. Wody
Zalać zimną lub gorącą zalewą.
Słoiki gotować 4-5 minut.
Photobucket
3. Ogórki z musztardą.
3 kg. Ogórków
1 szkl. octu
3 szkl. wody
1 szkl. cukru
2 łyżki soli
3 łyżki musztardy
Zalewa
2 szkl. wody
1szkl. octu 10%
3 płaskie łyżki soli
30 dag cukru
Liść laurowy
Ziele angielskie
Razem wszystko zagotować i dodać 5 łyżeczek musztardy sarepskiej. Pasteryzować 3-5 minut.

Szczytkowice dnia 07 wrzesień 2011 · 0 Komentarzy · 734 Czytań · Drukuj
Komentarze
Brak komentarzy.
Dodaj komentarz
Zaloguj się, żeby móc dodawać komentarze.
Oceny
Dodawanie ocen dostępne tylko dla zalogowanych Użytkowników.

Proszę się zalogować lub zarejestrować, żeby móc dodawać oceny.

Brak ocen.
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło



Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Polub nas na FB
https://www.facebook.com/SzczytkowiceGminaTrzebnica/
Kalendarz
Pogoda - Czas
536144 Unikalnych wizyt

Załóż : Własne Darmowe Forum | Własną Stronę Internetową | Zgłoś nadużycie | fashionideas.icu